Snij de champignons in vieren. Halveer de cherrytomaten en snij de kipfilet in reepjes. Kook de pasta in ruim kokend water in ca. 10 min. gaar en giet af.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de champignons toe en bak deze ca. 3 min. mee.
Voeg de saus, de kookroom en de cherrytomaten toe en laat het geheel ca. 3 min. zachtjes koken. Voor de salade: meng de dressingmix met 3 el koud water en 3 el olijfolie. Meng de dressing door de sla.
Serveer de saus over de pasta en serveer de salade apart.
Griekse Kofta
Zelf toevoegen:
350g gehakt
5 tomaten
1 courgette
Olie
Meng het gehakt met de kruidenmix en draai hier 6 rolletjes van. Snij de courgette in halve plakken en de tomaten in blokjes. Kook de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktrolletjes bruin en gaar. Voeg de courgette toe en bak deze ca. 3 min. mee. Voeg als laatste de tomaten toe en bak deze nog ca. 1 min. mee.
Voeg dan de sausmix en vervolgens 200 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het nog ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de Kofta en de rijst apart
Hokkien Noedels
Zelf toevoegen:
400 g kipfilet
400 g oosterse roerbakgroente
Olie
Laat de mihoen in 1 liter koud water 15 min. wellen. Giet af en laat deze uitlekken.
Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min.
Verhit een wok en roerbak de kip goudbruin en gaar. Voeg de roerbakgroente toe en bak ca. 5 min. mee. Voeg dan het kruidenblokje samen met 50 ml water toe. Roerbak het geheel totdat het kruidenblokje is opgelost.
Kook ondertussen de mie 3 min. in ruim kokend water. Maak de mie los met een vork en giet vervolgens af.
Voeg de mie en mihoen toe aan het mengsel. Roer goed door en verwarm het gerecht nog ca. 2 min. Serveer de Hokkien Noedels.
Kip Piri Piri
Zelf toevoegen:
300 g kipfilet
200 g sperziebonen
3 tomaten
1 rode paprika
1 ui
1 komkommer
2 el azijn
Olie
Snij de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snij de kipfilet in reepjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipreepjes ca. 10 min. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor.
Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de ui, paprika en sperziebonen toe en bak deze nog ca. 4 min. mee.
Voor de salade: snij de komkommer en tomaten in stukjes. Meng de dressingmix met 3 el water, 2 el azijn en 3 el olie en schep dit door de komkommer- en tomatenstukjes. Serveer de Kip Piri Piri met de rijst en de salade apart.
Surinaamse Roti
Zelf toevoegen:
350 g kipfilet
225 g sperziebonen
450 g krieltjes (voorgekookt)
Olie
Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 1 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Halveer de krieltjes.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de sausmix en 350 ml water toe en roer goed door. Voeg de sperziebonen en de krieltjes toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat ca. 3 min. zachtjes doorkoken.
Haal de rotipannenkoeken uit de verpakking en verwarm ze 35 sec. in de magnetron (600 W).
Vul de rotipannenkoeken met het kipmengsel en vouw ze dicht.
Indiase Kip Madras
Zelf toevoegen:
350 g kipfilet
250 g sperziebonen
1 appel
125 g crème fraîche
Olie
Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 1 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min.
Snij de appel in blokjes. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in 14 min. gaar en giet af.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar.
Voeg de sausmix en 350 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe en laat het ca. 2 min. zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Serveer de Kip Madras en de rijst apart van elkaar.
Zuid-Afrikaanse Bobotie
Zelf toevoegen:
350 g gehakt
350 g sperziebonen
1 groene appel
125 g crème fraîche
Olie
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190°C. Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Snij de appel in blokjes.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de kruidenmix en de sperziebonen toe, roer goed door en bak ca. 5 min. mee.
Voeg vervolgens de sausmix en 300 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Schep de appel en crème fraîche erdoor en verwarm het geheel nog ca. 1 min.
Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en laat het in de oven in ca. 15 min. goudbruin worden.
Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af. Serveer de Bobotie en de rijst apart van elkaar.
Japanse Teriyaki
Zelf toevoegen:
350 g biefstuk
125 g champignons
125 g peultjes
3 bosui
Olie
Snij de biefstuk in reepjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de biefstukreepjes ca. 10 min.
Snij de bosui in smalle ringen en de champignons in vieren. Halveer de peultjes. Kook de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
Verhit ondertussen 1 el olie in een wok en bak de biefstukreepjes ca. 2 min. Voeg de peultjes en champignons toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg vervolgens de bosui toe en verwarm het geheel nog ca. 2 min.
Voeg de sausmix en 350 ml water toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en verwarm het nog ca. 2 min.
Serveer de Teriyaki en de rijst apart.
Spaanse Paella
Zelf toevoegen:
200 g kipfilet
200 g gemengde zeevruchten
1 ui
Olie
Snipper de ui grof en snij de kipfilet in blokjes. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de ui toe en bak deze ca. 2 min. mee.
Voeg de rijst en 400 ml water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg dan de kruidenmix en groentemix toe en roer goed door. Laat het met halfgesloten deksel ca. 10 min. zachtjes doorkoken, roer af en toe door.
Voeg na deze 10 min. de zeevruchten toe en laat het met halfgesloten deksel nog ca. 6 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door. Serveer de Paella in een grote schaal
Indiase Kip Tandoori
Zelf toevoegen:
300 g kipfilet
150 g peen julienne
1 komkommer
125 ml crème fraîche
150 ml magere yoghurt
Olie
Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min. Kook ondertussen de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
Voor de Raita: Rasp de komkommer grof. Meng de yoghurt met de raita sausmix en schep de peen julienne en komkommer erdoor.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar.
Voeg 300 ml water en de sausmix toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 1 min. zachtjes doorkoken. Voeg de crème fraîche toe en verwarm deze nog 1 ca. min. mee.
Serveer de Kip Tandoori, de Raita en de rijst apart van elkaar.
Italiaanse Lasagne Bolognese
Zelf toevoegen:
300 g gehakt
250 g Italiaanse groentemix
400 ml melk
100 g geraspte kaas
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190°C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de groentemix toe en bak deze ca. 3 min. mee.
Voeg de sausmix toe en vervolgens 400 ml melk en 250 ml water. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat ca. 3 min. zachtjes koken.
Neem een ingevette ovenschaal, bedek de bodem met een laagje saus en leg hier een laag lasagnebladen op. Herhaal dit tot de lasagnebladen op zijn en eindig met een laagje saus.
Laat de lasagne in ca. 35 - 40 min. goudbruin worden in het midden van de oven.
Italiaanse Lasagnette Napoletan
Zelf toevoegen:
300 g gehakt
250 g Italiaanse groentemix
1 komkommer
400 ml melk
Olie
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190°C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de groentemix toe en bak ca. 3 min. mee.
Voeg de sausmix, 400 ml melk en 300 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat ca. 2 min. zachtjes koken.
Voeg de mini-lasagnebladen toe en giet het mengsel in een ingevette ovenschaal. Bak de Lasagnette gedurende 35-40 minuten goudbruin.
Snij ondertussen de komkommer in schijfjes. Meng de dressingmix met 3 el olie en 3 el water en roer dit door de komkommerschijfjes. Serveer de Lasagnette en de salade apart.
Mexicaanse Enchillada's
Zelf toevoegen:
500 g rundergehakt
4 tomaten
1 rode paprika
150 g maïs (blik)
125 g crème fraîche
Olie
Snij de paprika en tomaten in blokjes. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de uitgelekte maïs, kruidenmix en 100 ml water toe en bak ca. 2 min. mee.
Voor de salade: meng de dressingmix met 2 el olie en 2 el water en meng dit met de tomatenblokjes en de paprika.
Voor de saus: Meng de sausmix met de crème fraîche en 3 el water en roer goed door.
Verhit de wraps 30 sec. in de magnetron (650 W). Besmeer de wraps met de helft van de saus en verdeel het gehaktmengsel en wat salade erover. Vouw de wraps in elkaar. Serveer de Enchilada's met de overgebleven salade en saus.
Kipfilet Toscana
Zelf toevoegen:
300 g kipfilet
150 g sla naar keuze
100 g sperziebonen
4 tomaten
Olie
Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Snij de tomaten in blokjes en de kipfilet in reepjes.
Kook de pasta in ruim kokend water in ca. 10 min. gaar en giet af. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes goudbruin en gaar.
Voeg de tomaten, sperziebonen, saus en 150 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes koken.
Voor de salade: Meng de dressingmix met 3 el koud water en 3 el olijfolie. Meng de dressing door de sla. Serveer de saus over de pasta en serveer de salade apart.
Chinese Beef Shanghai
Zelf toevoegen:
350 g rundergehakt
100 g taugé
1 prei
Olie
Snij de prei in halve ringen. Meng de kruidenmix met het gehakt en draai er kleine balletjes van (ca. 15 stuks).
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn. Voeg de prei toe en bak deze ca. 2 min. mee. Voeg daarna de taugé toe en bak deze ca. 1 min. mee.
Voeg de sausmix en 350 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het nog ca. 3 min. zachtjes doorkoken.
Kook intussen de mie in ruim kokend water in ca. 3 min. gaar. Maak de mie los met een vork en giet het vervolgens af. Doe de mie terug in de pan, voeg de kruidige olie toe en meng goed.
Serveer de saus en de mie apart.
Italiaanse Risotto
Zelf toevoegen:
350 g kipfilet
250 g champignons
1 courgette
Olie
Snij de kipfilet in blokjes. Meng de specerijenmix met 2 el olie en marineer hierin de kipblokjes ca. 10 min. Snij de champignons in vieren en de courgette in blokjes.
Verhit een hapjespan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de champignons en courgette toe en bak deze ca. 3 min. mee.
Voeg de kruidenmix, 500 ml water en de rijstmix toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 17 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door, totdat het vocht bijna is opgenomen.
Neem de pan van het vuur, roer het geheel goed door elkaar en laat het ca. 2 min. staan. De Risotto hoort bij het serveren smeuïg te zijn.
Gehaktballetjes Pizzaiola
Zelf toevoegen:
300 g (mager) rundergehakt
3 tomaten
1 gele paprika
1 courgette
Olie
Snij de courgette en de tomaten in blokjes. Snij de paprika in reepjes. Kook de pasta in ruim kokend water in ca. 10 min. gaar en giet af.
Kneed de kruidenmix door het gehakt en draai er kleine balletjes van (ca. 20 stuks). Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
Voeg de courgette en paprika toe en bak deze ca. 3 min. mee. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak deze nog ca. 1 min mee.
Voeg de saus en 150 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken. Serveer de saus over de pasta.
Mexicaanse Burrito's
Zelf toevoegen:
300 g kipfilet
1 rode paprika
1 gele paprika
125 g crème fraîche
100 g geraspte kaas
Olie
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180°C. Snij de paprika's in dunne reepjes en de kipfilet in blokjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de paprika's toe en bak deze nog ca. 2 min. mee.
Voeg dan de kruidenmix en 100 ml water toe en roer goed door. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken.
Voor de saus: Meng de sausmix met de crème fraîche en 2 el water en roer goed door. Haal de wraps uit de verpakking, verpak ze in aluminiumfolie en verwarm ze 2 min. in de oven.
Bestrijk de wraps met de helft van de crème fraîche saus, schep het kipmengsel in het midden van de wraps en vouw ze dicht.
Leg de dichtgevouwen wraps in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de Burrito's en de rest van de saus apart.
Thaise Kim Siam
Zelf toevoegen:
350 g kipfilet
3 bosui
Olie
Snij de bosui in smalle ringen en de kipfilet in reepjes. Kook de rijstmix in ruim kokend water in ca. 14 min. gaar en giet af.
Verhit 1 el olie in een wok en bak de kipreepjes goudbruin en gaar.
Voeg 350 ml water en de sausmix toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 2 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de bosui en cashewnoten toe en verwarm nog ca. 1 min. mee.